Friterade vaxbönor

Det har varit många inlägg på facebook om friterade vaxbönor, så det var jag ju tvungen att prova. Det var kanon gott och väl värt att prova. Vad jag kan hitta så ligger kolhydraterna för vaxbönor på 4.7 g per 100 gram och det är ju okej tycker jag.

Friterade vaxbönor

2 pers

2 nävar frysta vaxbönor (måttade så, glömde väga)

5 dl neutral rapsolja

salt och lökpulver

Tina vaxbönorna och värm upp oljan till 180 grader. Jag har ingen fritös utan använder en kastrull. Fritera i två omgångar och lägg dom på ett hushållspapper. När alla är friterad hade jag salt och lökpulver över.

Det finns säkert andra tillvägagångssätt men så här blev mina.

 

Gyllenbruna friterade vaxbönor.
Gyllenbruna friterade vaxbönor.

Denna kväll grillade vi lite kött och Felix och jag åt bönorna till. Det var jätte gott och jag kommer göra dom flera gånger.

Lyxig tallrik med underbart god mat.
Lyxig tallrik med underbart god mat.

 

 

You may also like

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *